Hürkuş-Gökbey Müzikal Turnesi 

Hürkuş-Gökbey Müzikal Turnesi Kaldığı Yerden Devam Ediyor!


Hürkuş-Gökbey Müzikal Programı, 6-8 yaş aralığındaki çocuklar için pedagog onaylı, özel hazırlanmış bir müzikal gösteri serisidir ve Türkiye genelinde turneye çıkmaktadır. Bu program, bireysel başvurular olmaksızın ilgili kurumlar ve okulların koordinasyonu ile gerçekleştirilmekte olup, turne kapsamındaki şehirlerde belirli okulların katılımıyla düzenlenmektedir.

HÜRKUŞ ve GÖKBEY adlı karakterlerin başrollerini üstlendiği bu heyecan verici müzikalde, Türkiye'nin özgün ürünlerinin tanıtılması ve çocuklarımıza mühendislik mesleğinin eğlenceli bir şekilde sevdirilmesi amaçlanmaktadır. Gösterinin ana hedefi, geleceğin mühendisleri olan çocuklarımıza mühendisliği küçük yaşlarda eğlenceli ve anlamlı bir şekilde tanıtmak, böylece onların bu alana olan ilgisini ve merakını artırmaktır.



 

2022 yılından beri 50 ilde gerçekleşen müzikal, 81 ili tamamlamayı hedefliyor. 2023 bahar turnesinde deprem bölgesinde gerçekleşen turnenin yeni durakları arasında: Ağrı, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Şırnak, Siirt illeri yer alıyor.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, mühendisliği eğlenceli ve anlamlı bir şekilde tanıtarak, bu alana olan ilgi ve meraklarını artırıyoruz. Bu nedenle, belirtilen illerde, ilgili kurumlar ve okulların koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan bu özel turneye tüm okullar ve minikler davetlidir.