HÜRKUŞ - GÖKBEY - ANKA ÇİZGİ FİLM

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) firması için hazırladığımız ve 6-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olan "Hürkuş" çizgi filmi, havacılık ve uzay sektörüne olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Türkiye'nin havacılık tarihine ve TUSAŞ'ın çalışmalarına eğlenceli bir yaklaşım getiren bu animasyon, Hürkuş uçağının üretim aşamalarını dinamik ve anlaşılır bir kurgu ile sunuyor. Animasyon 10 dakika sürmekte olup, karakter ve arka plan çizimlerinde farklı teknikler kullanılarak yapımı gerçekleştirilmiştir.

                                                                        

 

"Hürkuş" ile Çocuklar Havacılık Dünyasına Adım Atıyor

Çizgi film, çocuklarda havacılık ve uzay alanlarında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, TUSAŞ'ın bu alandaki faaliyetlerini ve Türk mühendisler ile teknisyenler tarafından üretilen ve birçok başarıya imza atan Hürkuş gelişmiş eğitim uçağının maceralarını anlatıyor. Hürkuş'un durmadan hareket etme, sürekli uçma isteği ve enerjisi, animasyonun temel unsurlarından. Çizgi film, çocukları eğlendirirken aynı zamanda onları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına ilgi duymaya ve gelecekte bu sektörlerde yer almaya teşvik ediyor.

 

Organizasyon, reklam, pazarlama, uzaktan eğitim ve altyapı desteği sağladığımız Gelişim Seminerleri" ve teknik geziler sırasında gösterimi gerçekleşecek olan animasyon, genç izleyicilerin beğenisine sunulacak. "Hürkuş" çizgi filmi, çocukların "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "mühendis" ya da "teknisyen" cevabını vermesini sağlayacak bir ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Animasyon, çocukları havacılığın heyecan verici dünyasına davet ediyor ve onlara bilimi sevdirmeyi amaçlıyor.